
Het zoeken van een baan ervaren ze als een heel andere activiteit dan het starten van hun bedrijf. Het lijken twee werelden. Maar is dat zo? In dit artikel ontdek je hoe je best of both worlds kunt bereiken.
Een baan kan niet leuk zijn
Een baan staat voor vastigheid, regelmaat, zekerheid van inkomen, pensioen en verzekeringen. Doen wat er van je gevraagd wordt, binnen de context van een bedrijf taken uitvoeren. Kortom: werken, een baan is nodig om geld te verdienen.
70% van de mensen met een baan schijnt tussen zeer ontevreden of ´tevreden´met hun baan zijn. Is dat waar jij voor gaat?
Een eigen bedrijf staat voor bezig zijn met de dingen die echt belangrijk voor je zijn, waar je van geniet. Je passie (om het uitgekauwde begrip toch maar te gebruiken). In je eigen bedrijf ben je jezelf. Jouw zingeving, waar je blij van wordt, waar het voor jou écht om gaat, waar je mee verbonden bent. Daarin ben je vrij om te beslissen. Maar hoe verdien je een goed inkomen met een eigen bedrijf? Dat heb je meestal niet geleerd.
De meeste werkzoekers die ik spreek willen het liefste werk doen dat het beste bij ze past, met een goed inkomen: De leuke kanten van de baan gecombineerd met de leuke kanten van het ondernemerschap
En dat is mogelijk!
Hoe vast is vast? Hoe onzeker is flex?
- Een vaste baan start met een proeftijd en eindigt soms onverwacht abrupt met een reorganisatie of een faillissement.
- De meeste mensen die nu aan het werk komen starten in een dienstverband voor bepaalde tijd. Met regelmatig een verlenging. Je weet per wanneer je naar een nieuwe job op zoek moet. Die overeenkomst lijkt veel op een opdracht voor een ZZP-er van een bepaalde omvang. En dan heb ik het niet over payroll-constructies, nul uren contracten en wat dies meer zij.
De vaste baan zit in jezelf
Een project kan je doen als ZZP-er of als tijdelijke medewerker, of met een flexibel contratct.
Baan Als Business beschouwt de overeenkomst tussen jou en een werkgever, of opdrachtgever als de administratieve vorm waarbinnen je een project doet.
En niet als een startpunt.
Hoeraaa! Uit de spagaat!
Hoe werkt de Baan Als Business methode?
En vervolgens kijk je naar werkgevers, niet naar banen, vacatures of klussen. Op zoek naar je zakelijke verkering. Netwerken dus.
Het belang van netwerken maakt steeds meer zichtbaar dat de relatie de start is van een overeenkomst.
Laten we wel zijn. Er zijn heel weinig banen of projecten die maar door één persoon vervuld kunnen worden. Inhoudelijke kennis en ervaring kan je leren.
Maar aansluiting met de ene of de andere persoon is iets heel anders. Welke drijfveren en waarden deel je? Wat wil jij betekenen in de wereld? Waar ga jij voor door het vuur? Wie wil jij helpen? De beslissingen die je als ondernemer neemt, kan je ook toepassen op je keuze voor een werkgever.
Als je daar begint met je zoektocht, dan kan je het werk dat jij het liefste wilt doen vorm gaan geven bij een werkgever waar jij heel graag voor wilt werken.
Het is vervolgens aan jou om die werkgever te laten zien dat jouw toegevoegde waarde zo groot kan zijn dat hij niet wijs is als hij geen contract met jou afsluit.
Cool hé?
Ik doe niets liever dan werkzoekenden op de rails helpen in die ontdekkingstocht. Helpen bij dat avontuur.
Zodat jij het werk vindt dat precies past bij wie jij bent, voor de opdrachtgever die daar superblij mee is en daar dus goed voor wil betalen.
En daarvoor bestaat Baan Als Business. Het model, het proces, het programma.
Wat is jouw volgende baan?
Ik laat het je met alle liefde ervaren in de kennismakingsworkshop Creëer je Eigen Baan.
Interesse? Schrijf je nu in via deze link!
Wat is jouw volgende baan?
Wat voor ideeën heb jij? Laat het hieronder weten en ik laat je weten wat voor mogelijkheden er nog meer zijn voor jouw zelf gecreëerde baan.